Politiet holdt dialogmøde med asylcentrets beboere - de er også kede af situationen

Profilbillede
dato

Indsatsen for at stoppe den utryghedsskabende adfærd i Skærbæk fortsætter. Den Mobile Politistation vil være i byen fredag og lørdag også.

Torsdag holdt Syd- og Sønderjyllands Politi dialogmøde med beboerne på asylcentret i Skærbæk med en tolks hjælp. Det skete i indsatsen for at få stoppet den utryghedsskabende adfærd, som borgere i Skærbæk har oplevet den seneste tid.

På centret bor primært ukrainske familier, som har brug for hjælp. Utrygheden relaterer sig til få personer fra asylcentret, som har en adfærd, der skal høre op. Det var også det budskab, som flere af beboerne gav videre til politikommissær John Christiansen på dialogmødet.

 

”Flere af beboerne sagde, at det er et fåtal, der laver balladen, og flere gav udtryk for, at de er kede af situationen. De ønsker ikke uro, men er meget interesserede i, at de lokale borgere er trygge ved at have dem og asylcentret i byen. Vi havde en rigtig god dialog,” fortæller John Christiansen, som er lokal politileder i området.

 

Han skitserede situationen op for beboerne på asylcentret, så de kender den. Både omkring det øgede antal anmeldelser, om debatten i den lokale facebook-gruppe og især om, hvordan adfærden påvirker borgerne i Skærbæk. Han brugte også muligheden til at fortælle om, hvordan normerne er for god opførsel her i Danmark og i et lokalsamfund som Skærbæk og gav eksempler på adfærd, der ikke bør finde sted.

 

Dialogen med beboerne på asylcentret er en del af den igangværende indsats, der skal stoppe situationen og genskabe trygheden blandt borgerne i Skærbæk. En anden del handler om dialog med borgerne.

 

Den Mobile Politistation var i dag til stede på Storegade i Skærbæk, hvor borgerne mellem klokken 14 og 17 kunne henvende sig. Det benyttede en del sig af. En enkelt borger fortalte om et mistænkeligt forhold, og det bliver nu registreret sammen med de øvrige sager, som har relation til situationen i Skærbæk lige nu.

Syd- og Sønderjyllands Politi er til stede igen fredag med Den Mobile Politistation. Her er vi på Storegade mellem klokken 16 og 18, og det er vi igen lørdag i samme tidsrum.

 

”Med de lidt senere tidspunkter på dagen samt tilstedeværelsen lørdag håber vi, at alle borgere har mulighed for at komme forbi og tale med os ved Den Mobile Politistation, hvis de ønsker det”, siger politikommissær John Christiansen.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi er ved at gennemgå de hændelser, som de lokale borgere har indsamlet og onsdag overdragede til politiet. Et overblik over de sager samt de øvrige, som Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget, viser, at sagerne spænder vidt:

”Vi efterforsker i øjeblikket en intern voldssag mellem beboere på asylcentret, hvoraf en af to mistænkte er fraflyttet byen. Vi har også modtaget anmeldelser om butikstyveri, hvilket også er en problematik, som lokale erhvervsdrivende har rejst. Størstedelen af sagerne, vi har gennemgået på nuværende tidspunkt, handler om upassende adfærd og uorden”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi forstår borgernes utryghed overfor situationen i øjeblikket. Politiet fortsætter den øgede tilstedeværelse i Skærbæk og opfordrer fortsat borgerne til at henvende sig, hvis de oplever utryghedsskabende adfærd eller direkte kriminalitet. Det er vigtigt, at politiet modtager alle henvendelser, så de kan behandles og efterforskes aktuelt.

 

”Det er en fælles opgave for myndighederne nu. Vi står tæt sammen for at løse problematikken, og det er vi i fuld gang med. Jeg vil i den forbindelse gerne rose borgerne i Skærbæk for den måde, de har taget imod asylcentret og dets beboere på. Det her er ikke et generelt problem på asylcentret, men et problem med få personer, som skal løses, så trygheden i Skærbæk bliver genoprettet, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi