Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskning har ført til store videnskabelige opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Under foredraget vil du få indsigt i, hvordan denne forskning har bidraget til både ølproduktion og den grundlæggende naturvidenskab.
Forædling af byg og humleBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil dele deres viden om forædling af byg og humle og diskutere, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Du vil også lære om maltningens rolle i at skabe forskellige smagsprofiler i øl.
Ny teknologi og klimatolerante fødevarerForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder med nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil de præsentere forskning i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.
Smag på forskningenSom en del af foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive gennemgået under præsentationen. Bemærk, at foredraget varer en halv time længere end normalt.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Rejsby Europæiske Efterskole, Kogsvej 3, 6780 Skærbæk
Entré: 30 kr
For mere information, billeder og pladsreservation, besøg her.
Arrangementet er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og opdateringer her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her