Brian Smidemann fejrer to ugers røgfrihed takket være Tønder Kommunes nye rygestopprogram

Foto: Tønder kommune.
dato

Brian Smidemann markerer 14 dage uden cigaretter efter deltagelse i Tønder Kommunes rygestopprogram

Brian Smidemann kan med stolthed sige, at han nu har været røgfri i over to uger. Han fortæller, at han efter sin beslutning om at kvitte cigaretterne, har bemærket bemærkelsesværdige forbedringer i sit helbred, herunder øget luftkapacitet, større overskud til motion, og en forbedret lugtesans.

Tønder Kommune har lanceret et nyt initiativ til at støtte borgere, som Brian, der ønsker at blive røgfri. Dette skridt blev taget efter erkendelsen af, at 18,3 procent af kommunens borgere stadig ryger. Som en del af deres strategi for at fremme en sundere livsstil har kommunen forbudt brug af tobaksprodukter på alle kommunale arbejdspladser, som omfatter cirka 3.000 ansatte.

Alle borgere i Tønder Kommune, der ønsker at lægge rygningen bag sig, vil nu have adgang til gratis rygestopkurser. Disse kurser tilbyder blandt andet NADA-behandling, hvilket er en akupunkturmæssig metode designet til at afhjælpe abstinenser, herunder irritabilitet og angst.

Brian Smidemann understreger betydningen af de nye vaner han har lært på rygestopkurserne, hvor han har deltaget hver mandag. Han mener, at det er nøglen til at bekæmpe trangen til nikotin. Anette Abildgaard Larsen, der er formand for Sundhedsudvalget, fremhæver programmets tilgang til at skabe forståelse og tilbyde støtte uden brug af løftede pegefingre.

For dem der er interesserede i at deltage i rygestopkurserne, anbefales det at besøge hjemmesiden fuldtidsryger.dk, hvor man kan finde yderligere information og tilmelde sig.

Skridtet mod en røgfri tilværelse er ikke let, men med de rette værktøjer og støtte er det muligt, som erfaringerne fra Tønder Kommune nu viser.

https://www.toender.dk/din-kommune/nyheder-og-presse/nyheder-og-pressemeddelelser/tonder-kommune-gar-op-i-rog-13783054/

Kilde: Tønder Kommune