Arrild friskole vandt i ”Lotto”

Profilbillede
dato

De ansatte og bestyrelsen på Arrild Friskole har en klar fornemmelse af, at de ved, hvordan det er at vinde i lotto, og at afslutte skoleåret 2020/2021 med denne følelse er helt fantastisk. Det er godt nok ikke den helt store gevinst i hverken Euro-jackpot eller 7 rigtige på lotto-kuponen, som er tilfaldet skolen, men en meget stor investering i efteråret 2020, har givet følelsen af samme. 

Der blev i efteråret 2020 taget en stor beslutning på det økonomiske område, dog helt klar en nødvendighed for at sikre, at der fortsat kan ydes den allerbedste skolegang for eleverne fra 0.-8.klasse. En fremtidssikring af Arrild Friskole. 

Arrild Friskole fik kontaktet elektronikbutikken i nærområdet; Skærbæk Radio og Tv v/ Jørgen Johansen , som sagde ”ja tak” til opgaven med det samme. Stor tak til Jørgen Johansen. 

Skolen indkøbte nye chromebooks til alle skolens elever. Det betyder i sin enkelthed, at hver elev har sin helt egen chromebook til brug i undervisningen – kan bruges både på skolen og hjemme, og det er her at følelsen af at vinde i Lotto kommer ind i billedet. 

Under og efter nedlukningen i foråret 2020 pga. COVID-19, hvor skolen så ind i at elever, forældre og ansatte skulle kommunikere uden at mødes, har det haft stor betydning med den digitale mulighed, da endnu en nedlukning ramte af flere omgange. Alle elever har kunnet følge undervisningen hjemmefra, haft mulighed for digitalt at mødes med lærer og klassekammerater og haft adgang til undervisningsplatforme til brug i undervisningen samt til idræt på stuegulvet. Det har også været en kommunikationsvej, som har kunnet bruges ved skole-hjem-samtaler. Hertil skal nævnes, at eleverne fra 0.-8.klasse har lært så meget, at de er godt på vej til at være ”100-meter-mester” i de digitale muligheder, som også indebærer en vigtig del, som Arrild Friskole har som en del af undervisningen i dagligdagen, nemlig ”Digital dannelse”. Alt dette har dog ikke været muligt uden en kæmpe indsats fra alle ansatte, eleverne selv – og ikke mindst forældrene, som Arrild Friskole sender en kæmpe tak til for deres store arbejde for, at det har kunnet lykkes med en succes med hjemmeundervisning. 

Skoleleder Mie Møller afslutter med følgende kommentar: ”Tænk at en meget stor udgift, kan vendes til en Lotto-gevinst. Det er da det, som vi i daglig tale kan kalde en win-win-situtation.” 

Kilde: Redaktionen