Skab meningsfuld og faglig udvikling som værkmester i Renbæk Fængsel

Profilbillede
dato

Vil du være en del af et fængsel, hvor vi sammen har fokus på at skabe og udvikle en god og meningsfuld opgaveløsning, og hvor vi både er ambitiøse og resultatorienterede? Kan du se dig selv i en hverdag med fokus på trivsel, arbejdsmiljø og en høj faglighed?

Er du uddannet tømrer, snedker, VVS, elektriker, rørlægger og lignende, eller har en håndværksmæssig stor erfaring? Så er du måske den nye medarbejder vi søger til Institution Sydvestjylland – Renbæk Fængsel.

Du vil blive ansat som tjenestemand med stillingsbetegnelsen værkmester eller værkmester på prøve.

Stilling er til besættelse den 1. august 2024 og er på 37 timer ugentligt.

Såfremt du ikke er uddannet fængselsbetjent eller værkmester, vil du under ansættelsen skulle gennemføre den 2-årige uddannelse til værkmester. Uddannelsen er med fuld løn. Uddannelsen til værkmester starter 1. oktober 2024, og stillingen vil derfor besættes 1. oktober såfremt du skal gennemføre uddannelsen.

Om stillingen

Vi tilbyder en spændende uddannelse med mange udfordringer, ansvar og indflydelse i et miljø, hvor tværfagligt samarbejde er i højsædet.

Fængslet har 14 ansatte værkmestre. Derudover er der tilknyttet 1 enhedschef og 1 enhedsleder til beskæftigelsen som blandt andet også indeholder en fængselsskole.

De daglige arbejdsopgaver består hovedsageligt af:

 • Beskæftige og kompetenceudvikle de indsatte gennem en høj grad af relationsarbejde
 • Medvirke til den daglige reparation og vedligeholdelse samt renovering af institutionsbygninger og inventar, i samarbejde med såvel kollegaer som indsatte
 • Kontakt til eksterne samarbejdspartnere og virksomheder
 • Bestille og varemodtage varer til institutionen gennem programmet lndfak2
 • Tage aktiv del i de indsattes sagsbehandling, i samarbejde med socialrådgivere og kontaktpersoner
 • Bidrage til et miljø med læring og udvikling for øje.
Hvem er du?

Vi søger en medarbejder, som:

 • Har bred faglig erfaring inden for det håndværksmæssige område
 • Har hænderne skruet rigtigt på, og som ikke er bange for at deltage i mange forskellige former for håndværksmæssigt arbejde, sammen med kolleger på tværs af fagligheder
 • Kan planlægge og arbejde selvstændigt
 • Er indstillet på faglige og menneskelige udfordringer
 • Er psykisk robust
 • Har et godt humør samt er positiv og udadvendt
 • Vil kunne samarbejde på tværs af institutionen med andre faggrupper
 • Vil kunne trives i den daglige omgang med de indsatte, og evne at motivere de indsatte til beskæftigelse.
Om os

Renbæk Fængsel har både åbne fængselspladser og lukkede pladser, og der vil være opgaveløsning på tværs af disse.

I Renbæk Fængsel er der plads til 214 indsatte og vi er ca. 125 medarbejdere. Institution Sydvestjylland består udover Renbæk Fængsel også af Esbjerg Arrest.

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til Tjenestemandsloven og gældende aftale om indplacering af uniformeret personale i Kriminalforsorgen og principperne i Ny Løn. Indplaceringen sker i løngruppe 2 eller løngruppe 3 afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund.

Ansættelsesområdet er Justitsministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Institution Sydvestjylland, Renbæk Fængsel, Renbækvej 12, 6780 Skærbæk.

Stillingen er ledig til besættelse den 1. august 2024. Såfremt du ikke er uddannet værkmester, er stillingen til besættelse 1. oktober 2024, hvor uddannelsen starter. Stillingen er på 37 timer ugentligt.

Får du stillingen, skal du uddannes som værkmester.

Værkmestre i Kriminalforsorgen tilhører den uniformerede gruppe, og du skal derfor gennemgå en del af den samme uddannelse som fængselsbetjentene.

Uddannelsen til værkmester tager 2 år, hvor der størstedelen af tiden arbejdes i Renbæk Fængsel. Derudover vil der være skoleophold på Kriminalforsorgens Uddannelsescenter i Birkerød eller Møgelkær. Der er fuld løn under hele uddannelsen.

Du skal være opmærksom på de særlige optagelseskrav til uddannelsen som værkmester. Uddannelsens første skolemodul vil foregå på skole i Møgelkær.

Optagelseskravet tæller både en fysisk test og personligt interview om egnethed.

Den fysiske test vil foregå i Nr. Snede og Enner Mark. Du vil blive indkaldt til test hurtigst muligt.

Du kan læse mere om optagelseskrav og jobbet som værkmester i Kriminalforsorgen her: Værkmester - Kriminalforsorgen.Du søger stillingen via linket "søg stillingen".

Ønsker du at søge stillingen, skal du uploade din ansøgning og dit CV samt dokumentation for din uddannelse og forudgående erfaring samt andet relevant materiale senest den 28.06. 2024.

Hvis du er tjenestemand skal du senest den 4. juli 2024 uploade en bedømmelse fra din chef.

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte enhedsleder Dan Hausø tlf. 7240 3010 eller Enhedschef Maria Nehrkorn på tlf. 7240 3014.

Yderligere information om værkmesteruddannelsen kan rettes til HR konsulent Tina Paust Christensen på tlf. 7255 4639.

En forudsætning for ansættelse i stillingen er, at du, såfremt du indkaldes til samtale, giver dit samtykke til, at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister.

Inden en eventuel ansættelse, skal vi modtage dokumentation for dit CV, f.eks. ansættelsesbeviser og eksamensbeviser. Hvis du indkaldes til samtale, skal du medbringe billedidentifikation, f.eks. pas eller kørekort.

Alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, race, religion eller etniske tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Ønsker du flere oplysninger om Kriminalforsorgen kan du se mere her: www.kriminalforsorgen.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Tønder Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Renbæk Fængsel, Renbækvej, 6780 Skærbæk

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 28-06-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6054564

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet