Frivillig håndboldtræner Lone Ravnholt Kanstrup nomineret til Håndboldens Hverdagshelt

Lone Ravnholt Kanstrup fra TSIF Håndbold er blandt de nominerede til Håndboldens Hverdagshelt. (Foto: DHF)
Profilbillede
dato

Lone Ravnholt Kanstrup fra TSIF Håndbold er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022, der uddeles af AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund.

I den lille håndboldklub TSIF Håndbold nær Fredericia hjælper Lone Ravnholt Kanstrup til alt det, hun kan. Hun er træner for U9-drenge, og hun er mentor for klubbens unge trænere. En hobby, som hun nødig vil være foruden:

- Det giver mig energi. Det giver mig glæde. Det er virkelig rigtigt, at det at være frivillig håndboldtræner kan gøre en øv-dag til en god dag. At se glade børn løbe rundt i hallen med et smil er helt fantastisk, fortæller Lone Ravnholt Kanstrup og fortsætter:

- Håndbold giver én så meget andet end kun håndbold. Man får så mange andre kompetencer, som man kan bruge ude i den virkelige verden. Så vi lærer ikke kun børn at spille håndbold - vi lærer dem også at begå sig socialt på et hold, hvor alle måske ikke har samme forudsætninger.

Det er fjerde gang, at AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund uddeler prisen som Håndboldens Hverdagshelt. Prisen er et udtryk for taknemmelighed samt en tak til alle dem, der hver dag gør det muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en forskel.

Netop det gør Lone Ravnholt Kanstrup. Hun er en inspirationskilde for andre frivillige i TSIF Håndbold. Hun møder folk med et smil og deler glædeligt ud af sin erfaring samt engagement for håndbold og klubben - altsammen fordi hun bare gerne vil give tilbage og ud af det, som hun selv har fået og oplevet. Derfor påvirker det hende også, at andre lægger ekstra mærke til hende, siger hun:

- Jeg bliver rørt helt ind i hjertet. Jeg får så meget igen fra de her børn, så, at nogen har valgt mig, er meget stort. At være frivillig er min hobby. At være med til at udvikle mennesker, synes jeg er spændende. Og så bliver jeg jo glad helt ned i maven, når et barn lykkes med sin trefodsfinte for første gang.

Morten Stig Christensen, der er formand i Dansk Håndbold Forbund og en del af juryen, som udvælger de nominerede til Håndboldens Hverdagshelt 2022, siger om Lone Ravnholt Kanstrup:

- Hun er en af de frivillige ildsjæle, som vi ser færre og færre af - ikke blot i håndboldhallerne, men i foreningslivet generelt. Hendes drivkraft og passion for hele tiden at skabe fantastiske oplevelser for både spillere og trænere er forbilledlig.

- Lone deler ikke blot ud af sin erfaring til unge trænere. Hun gør også en dyd ud af at sætte fokus på det, som kun foreningsfællesskabet og frivilligheden kan - nemlig at skabe plads og frirum for alle, hvor man bliver mødt i øjenhøjde uanset bagagen.

Prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022 bliver uddelt i foråret 2023.

Kilde: DHF